Ruzmarin (Trigonella foenum-graecum)

Ruzmarin se zbog svojih lekovitih sastojaka puno koristi u kozmetičkoj industriji. Njegova uloga nije ništa manja u kulinarstvu gde se koristi kao začin za mnoga jela.
Benefiti ulja od ruzmarina:
Oralna higijena: Vrlo je delotvorno kod uklanjanja lošeg zadaha.
Oslobađa stres: Udisanje ulja ruzmarina na samo pet minuta dokazano smanjuje nivo kortizola u pljuvački koji je jedan od glavnih hormona stresa.
Ublažava bolove: Masiranje bolnog područja sa nekoliko kapi ulja može smanjiti bolove kod glavobolje, reumatizma, artritisa, bola u mišićima.
Inhalacijska upotreba: U posudu za inhalaciju ulije se kipuća voda u koju se kapne samo jedna kap eteričnog ulja ruzmarina. Oprezno se inhalira oko jednog minuta, a zatim se doda druga kap i ponovo inhalira oko jednog minuta. Na taj način ukupno se inhalira 4-5 kapi. Inhalacija se primenjuje dva puta dnevno do prestanka tegoba.
Ulje ruzmarina dovodi do bržeg rasta kose. Sprečava prevremeni gubitak kose i pojavu sedih vlasi.
Na četiri grama šampona koji redovno koristite, dodajte kap ovog dragocenog ulja.
Za stimulisanje rasta kose možete napraviti masku tako što ćete u metalnu posudu staviti 2 supene kašike kokosovog ulja i 2 kašike ricinusovog ulja. Stavite na blagu vatru i mešajte. Treba je zagrejati do granice kada je možete naneti na kosu a da se ne opečete. Skinuti je sa vatre i dodati 4-5 kapi etarskog ulja ruzmarina i brzo mešajte smesu. Dok nanosite preparat na glavu, masirajte kožu glave kako biste je dobro nahranili. Neka sve stoji na kosi 15 minuta a zatim isperite. Ponovite ovo jednom nedeljno.

kod: 350 158
Pakovanje: 10ml